Energielek

Blog: Energielek

Kost het u moeite om ‘s morgens uit bed te komen? Valt u ‘s avonds onder het journaal op de bank in slaap? Heeft u last van die vage lichamelijke klachten? Grote kans dat u een energielek heeft. Kort gezegd betekent dit dat de dingen die je doet geen energie (meer) opleveren, maar juist veel energie zijn gaan kosten. De energievoorraad slinkt, de stress neemt toe en de lol gaat er van af. Steeds meer mensen blijken hier last van te hebben.
De boosdoener is ons streven naar maatschappelijk succes. We willen zo graag laten zien dat we succes hebben, dat we onszelf voorbij lopen. Een groot huis, een mooie auto, de nieuwste iPhone,  drie vakanties per jaar… We zijn bereid steeds harder te werken om het succes te kunnen blijven kopen. En dan gaat de energie lekken.
Lig je vrijwel elke avond voor oud vuil op de bank voor de TV in een zak chips te graaien. Bordje op je hoofd: ‘Gesloten wegens energielek’. Je kunt in dat soort gevallen niet de loodgieter bellen, je zult er zelf wat aan moeten doen. Bijvoorbeeld door eens goed na te denken over de dingen die je veel energie kosten of juist opleveren. Maak maar eens een lijstje. Dat maakt je in elk geval bewust van de dingen die je echt leuk vindt en waar je je dus meer op moet gaan richten. Door dat dan ook daadwerkelijk te doen, blijk je succesvoller en energieker dan ooit te worden. Veel succes!

Ontwikkelen en Opleiden